Kent u al die mooie ondernemingsplannen en hulpmiddelen? Van o.a. de bank of de Kamer van Koophandel. Mooie websites, mooie verhalen maar wat schiet je er nu echt mee op?

Ik krijg altijd het gevoel dat ondernemers dan worden afgehouden van het ondernemen. De theoretisch aangelegde mensen kunnen er onwaarschijnlijk prima mee uit de voeten. Maar heb je er wat aan? Ik denk niet veel. 

 

 

Van starter naar starten                                                          30 juni 2013

Puur contact

Ronald van Stiphout 

T: 0321-785966‬

M: 06-53288937

E:ronald@stipbusiness.nl

De Bunder 53, 8252 JK Dronten

Ronald van Stiphout op LinkedIn
Stip Business op Facebook
Stip Business op Twitter

P U U R  B L O G  P U U R  S T I P  B U S I N E S S

Ondernemer durf te vragen als je in problemen komt           29 juni 2013

Veel ondernemers durven niet te vragen. Dit komt omdat men niet met de billen bloot wil of omdat men bang is voor het uurtje-factuurtje syndroom.

Toch is onder ogen zien van de problematiek de enige oplossing. Dat veel zaken niet worden opgelost door enkel maar groei, moet men leren inzien. Soms is klein in een niche veel fijner dan groot en elke dag je moeten afvragen: hoe nu verder? 

Accountant is een SAAS omgeving                                                   4 juli 2013

 Vandaag de dag wil de ondernemer die boekhouding alleen doen waar en wanneer hij wil. En hij wil kiezen wat hij wel of niet zelf doet. Software as a Service dus. Online boekhouden is in mijn ogen een must voor het MKB.

Van accountant naar adviseur en mede-ondernemer              3 juli 2013

Veel mensen hebben bij mij als boekhouder / accountant dat ik vooral maar jaarrekeningen produceer en fiscale aangiften verzorg. Dat was zo. Maar dat is aan het veranderen. Immers, wie is erbij gebaat om alleen maar geschiedenisboekjes te schrijven?